Sprogimas

Pastarnokų pyragas-tortas

 

Reikės:

170 g sviesto

200 g rudojo cukraus

2 šaukštų medaus

3 kiaušinių (L)

250 g speltos miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 šaukštelių meduolių prieskonių

Šokoladinė suflė, arba lava cake

 

Reikės:

100 g juodojo šokolado drožlių

4 kiaušinių

1 šaukšto konjako ar brendžio

4 šaukštų cukraus

trupučio sviesto indeliams patepti

1 šaukšto cukraus indeliams pabarstyti

Žemaitiškas šiupinys

 

Reikės:

stiklinės pupelių

stiklinės žirnių

stiklinės perlinių kruopų

apie 1 kg kiaulienos šoninės

2 svogūnų

2 morkų

Daržovių blynai

Reikės:

1 morkos

1 nedidelės cukinijos

170 g moliūgo

3 brokolio žiedų/galvučių

2-3 bulvių

½ poro

Varškės skarelės su obuoliais

 

Reikės:

1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

1 šaukštelio kepimo miltelių

180 g pusriebės varškės (9 procentų riebumo)

1 kiaušinio trynio

120 g sviesto

2 vidutinio dydžio obuolių

Perlinių kruopų salotos

Reikės:

100 g perlinių kruopų

2 nedidelių agurkų

1 vidutinio dydžio morkos

5 vyšninių pomidorų

saujos auksinių razinų

saujelės petražolių, raudonėlių, bazilikų

Subalansuota skubantiems: kaip pavalgyti per 15 minučių

 

Šiuolaikiniam skubančiam žmogui itin svarbu ne tik greitai pavalgyti, bet kad valgomas maistas būtų dar ir sveikas. Darbo dienomis gaminti pusryčius, pietus ir vakarienę tiesiog nepakanka laiko dėl įtempto darbo grafiko ir turiningai leidžiamo laisvalaikio. Dažnai nutinka ir taip, kad dėl laiko stokos tiesiog pamirštame ne tik pusryčius, bet ir pietus, vietoj kurių tiesiog nuraminame skrandį pirmu pasitaikiusiu užkandžiu, nebūtinai sveikuolišku.

Kinų Naujieji metai: proga pakartoti naujųjų metų sutikimą, jeigu nespėjote palinkėti sau sėkmės

 

Ši savaitė yra pilna renginių ir švenčių. Užgavėnėms maišome tešlą blynams, Valentino dienai galvojame kaip nustebinsime savo antrąją pusę, o savaitės pabaigoje – vasario 16-tąją minėsime Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Taip pat šią dieną yra ir dar viena mums mažiau atpažįstama šventė. Sutinkami kinų Naujieji metai. 

Užgavėnių repeticija: neįtikėtina kelionė po skirtingas pasaulio blynų virtuves

Šiandien blynai yra žinomi visame pasaulyje. Ne paslaptis, jog populiarumo viršūnėje puikuojasi storieji amerikietiški blynai, o  taip pat ne mažiau pamėgti ir prancūzų, šilko plonumo blyneliai. Blynų rūšių yra daugybė: lankstyti, purūs, saldaus arba pikantiško skonio, stori arba ploni, kurių skonis priklauso nuo įdaro arba tešlos recepto.  

Pikantiški sparneliai su geltonuoju kariu

 

Reikės:

1,5 kg vištienos sparnelių

Santa Maria Vištienos prieskonių su geltonuoju kariu

200ml kefyro

gero žiupsnio druskos

pipirų

6 skiltelių česnako (nebūtinai)

4-5 cm imbiero šaknies (nebūtinai)

Duonos ir uogų pudingas

 

Reikės:

500 g braškių

300 g aviečių

250 g gervuogių

100 g juodųjų arba raudonųjų serbentų

150 - 160 g cukraus

13-14 riekių „Beatos virtuvės“ sumuštinių duonos

uogų, mėtos lapelių papuošimui

gilesnio dubens (salotoms)

Top 10 sveikos mitybos patarimų

Sveikos mitybos tendencijos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje kasdien vis stiprėja. Visgi kelias iki sveikos gyvensenos ir mitybos gali būti sunkus. Kaip pradėti? Kokių žingsnių imtis norint gyventi ir valgyti sveikiau? Kokios yra sveikos mitybos taisyklės? Į šiuos klausimus atsako ir pataria gydytoja dietologė Barbora Jarašūnė.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode