Sprogimas

Pikelių „Sodžiui“ – 10 metų

sodziusGegužės 5 d. Pikelių kultūros namų vokalinis-instrumentinis ansamblis „Sodžius“ paminėjo 10 metų veiklos sukaktį. Šventėje be sukaktuvininkų dalyvavo Klaipėdos ir Plungės kolektyvai, svečiai ir pilna salė žiūrovų.

Daug muzikos ir sveikinimų

Koncertą pradėjo Klaipėdos r. savivaldybės Veiviržėnų kultūros centro Daukšaičių kaimo kapela „Ritin dobil“ (vad. J. Barabuška). Šventinį koncertą tęsė Plungės r. savivaldybės Kulių kultūros centro Stalgėnų skyriaus kaimo kapela „Sodžius“ (vad. V. Razmienė). Renginį vainikavo šventės kaltininkai – Pikelių kultūros namų vokalinio-instrumentinio ansamblis „Sodžius“ (vad. A. Erlickis) pasirodymas ir gausa padėkų ir sveikinimų.

Apie „Sodžių“

Kolektyvas pradžioje vadinęsis „Bočiai“, vėliau – „Marčios“ peraugo į „Sodžių“. Kolektyvo repertuaras yra platus, nuo liaudies dainų, romansų iki primirštų praėjusių dešimtmečių dainų ir populiarių šių dienų melodijų, žemaitiškų dainų. „Sodžius“ dalyvauja tiek vietiniuose, tiek rajoniniuose renginiuose. Kolektyvo vadovas Antanas Erlickis, subūręs dar kelis muzikinius kolektyvus, plačiai išgarsėjusius ne tik Mažeikiuose, bet ir svetur.

Autorės nuotr. Daugiau nuotraukų:Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode