Sprogimas

Nuomotis, ar įsigyti automobilį? Ką rinktis?

Kai svarstote galimybę išsinuomoti automobilį, o ne pirkti, tikriausiai svarbiausia yra kaina. Priežiūra, draudimas, mokėjimai už automobilį ir mokesčiai už stovėjimą yra pagrindinės išlaidos, apie kurias reikia galvoti. Kiti svarstymai apima ilgalaikės nuomos išlaidas ir tai, ar turėti automobilį verta perpardavimo vertės, kurios negautumėte nuomodami. Pagrindinis nefinansinis veiksnys yra patogumas – kaip galimybė naudotis automobiliu gali paveikti jūsų kasdienį gyvenimą.

Geriau pirkti ar nuomotis automobilį?

Klausimas, ar išsinuomoti ar pirkti automobilį, nėra susijęs su savaitės trukmės verslo kelione, savaitgalio pabėgimu ar apsipirkinėjimu mieste. Norėdami palyginti automobilio nuomą ir pirkimą, turėtumėte sutelkti dėmesį į vieno mėnesio ar ilgesnę nuomą. Ir norėdami priimti labiausiai pagrįstą sprendimą, norėsite apsvarstyti šį klausimą iš metinės perspektyvos. Kaip dažnai reikės nuomotis metams ir kiek tai kainuos? Apskaičiuokite kuo geriau, o tada palyginkite su tuo, kiek kainuoja jums priklausančio automobilio priežiūra metus.

Kokie privaumai, kai pasirenkate ilgalaikę automobilio nuomą?

Ilgalaikės automobilio nuomos privalumai paprastai yra finansinio pobūdžio ir apima daug dalykų. Jokių kredito patikrinimų ir kvalifikacijų, jei jūsų kredito istorija yra mažesnė nei reikia, paskola arba lizingas gali būti brangesni. Ilgalaikės nuomos atveju jūsų kredito balas neturi įtakos jūsų nuomos kainai. Jokių didelių išankstinių investicijų grynaisiais pinigais, nes ilgalaikei nuomai nereikia didelių pradinių įmokų ar tiesioginių pirkinių. Kai kurios nuomos įmonės gali reikalauti užstato, bet jūs galite jį atgauti pasibaigus nuomos laikotarpiui. Mėnesinė paskolos įmoka už jums priklausantį automobilį paprastai yra didesnė nei mėnesinė nuomos įmoka. Į standartines išlaidas įeina mokesčiai ir rinkliavos perkant ir registruojant bei kasmet perkant automobilį atliekamos apžiūros. Ilgalaikės nuomos atveju nesate atsakingi už jokius iš šių dalykų. ilgalaikei automobilio nuomai nereikės mokėti už naujus stabdžius ar padangas. Žinoma, skolintojas gali reikalauti, kad automobilio draudimas būtų aprėptas ir ribojamas, nei gali reikalauti jūsų valstijos įstatymai. Atleidimas nuo susidūrimo žalos, panašus į automatinio susidūrimo draudimą, gali būti įtrauktas į ilgalaikės nuomos mokestį, o kredito kortelės įmonė gali suteikti jums papildomą draudimą.

Kokiam žmogui yra geriau pirkti automobilį, nei jį nuomotis?

Nors ilgalaikė automobilių nuoma suteikia daug galimos finansinės naudos, perkant automobilį reikia atsižvelgti į daugybę nefinansinių sumetimų, kurie gali nusverti sutaupytas nuomos išlaidas. Turėti automobilį reiškia turėti galimybę važiuoti kur nors, kai tik reikia. Ilgalaikei nuomai paprastai taikomas ridos limitas. Galbūt tai nekelia susirūpinimo, tačiau tai yra apribojimas. Prie savo automobilio galite pridėti funkcijų, pvz., vilkimo kablį, ar nuotolinį starterį. Neviršydami savo biudžeto, galite nusipirkti bet kurią norimą transporto priemonę. Ilgalaikės nuomos atveju apsiribojate nuomos įmonės siūlomu pasirinkimu, kuri ne visada gali turėti tokio tipo automobilį, kokio norite arba kurio tuo metu reikia. Taip, laikui bėgant automobilis nuvertėja, todėl negalėsite jo parduoti ar pakeisti už tiek, kiek sumokėjote. Tačiau iš to gausite tam tikrą vertę, ko negalima pasakyti apie ilgalaikę automobilio nuomą.

Tai kas geriau: nuoma ar pirkimas?

Dabar, kai suprantate automobilio nuomos ir pirkimo privalumus ir trūkumus, galite priimti pagrįstą sprendimą. Kadangi išlaidos paprastai yra didžiausias veiksnys, skirkite laiko ir apsvarstykite visas išlaidas, kurias galite patirti abiem atvejais. Kai lyginate išlaidas, atminkite, kad jums gali nereikėti ilgalaikės nuomos visiems metams, todėl atitinkamai pakoreguokite išlaidų skaičiavimus, o jei norite dar labiau sutaupyti, automobilius Šiauliuose pasirinkite iš autodeida.lt.

23-201

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode