VRK: narystę Komunistų partijoje deklaravo 84 kandidatai į Seimą

vrkNarystę Komunistų partijoje deklaravo daugiau nei 80 spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose dalyvaujančių kandidatų, ketvirtadienį pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Anot komisijos, teikdami pareiškinius dokumentus VRK, narystę Komunistų partijoje deklaravo 50 kandidatų į Seimą. Po patikslinimo prisidėjo dar 34.

Šiuo metu bendras skaičius kandidatų anksčiau buvusių Tarybų sąjungos komunistų partijoje, Lietuvos komunistų partijoje arba abiejų šių partijų gretose siekia 84.

Tuo metu buvusias narystes politinėse partijose patikslino 150 Seimo rinkimuose dalyvaujančių asmenų.

Pasak VRK, nurodytą informaciją apie buvusias narystes politinėse partijose kandidatai turėjo nurodyti iki spalio 1 dienos. Dauguma jų siuntė laiškus VRK prašydami anketas papildyti vienu ar dviem įrašais, tačiau buvo ir tokių, kurie savo anketas patikslino keturiomis ar penkiomis narystėmis politinėse organizacijose.

VRK duomenys rodo, kad aktyviausiai buvusias narystes partijose tikslino Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) (28), „Nemuno aušros“ (20) ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ (19) keliami kandidatai.

Dalyvaudami rinkimuose, visi kandidatai turi nurodyti esamas ar buvusias narystes politinėse partijose bei laikotarpį, kai kandidatai buvo politinių organizacijų nariais.

Pasak VRK, šios informacijos nenurodymas nesudaro pagrindo kandidato neregistruoti ar panaikinti jo registraciją, kaip galėtų nutikti jei, pavyzdžiui, būtų nuslėptas kitos valstybės pilietybės turėjimo faktas, bendradarbiavimas su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis ir pan.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode