Sprogimas

belgradeSerbijos sostinėje per šaudymą mokykloje trečiadienį žuvo devyni žmonės – aštuoni vaikai ir apsaugos darbuotojas, pranešė pareigūnai.

Dar šeši vaikai ir mokytojas buvo sužeisti.

Policija identifikavo įtariamąjį tik inicialais K. K. Pareiškime teigiama, kad jis buvo tos mokyklos mokinys, gimęs 2009 metais. Jis buvo sulaikytas mokyklos kieme, pranešė policija.

Vietos žiniasklaidos filmuotoje medžiagoje iš įvykio vietos matyti, kad prie mokyklos kilo sumaištis, kai policijos pareigūnai vedė galvą užsidengusį įtariamąjį į gatvėje stovintį automobilį.

Policija pranešimo apie šaudymą Vladislavo Ribnikaro progimnazijoje sulaukė apie 8 val. 40 min. vietos (9 val. 40 min. Lietuvos) laiku, sakoma ankstesniame policijos pranešime.

Pareiškime priduriama, kad berniukas iš tėvo ginklo paleido kelis šūvius į kitus mokinius ir mokyklos apsaugininką.

Iš įvykio vietos transliuotuose vaizduose matyti, kaip policijai apsupus pastatą susirūpinę tėvai laukia savo vaikų prie mokyklos.

Serbijoje ir visame Balkanų regione masinės šaudynės yra itin retas reiškinys, o pastaraisiais metais mokyklose nebuvo užfiksuota nė vieno tokio atvejo. Per vėliausias masines šaudynes Balkanų karo veteranas 2013 metais viename centrinės Serbijos kaime nužudė 13 žmonių.

Tačiau ekspertai ne kartą perspėjo, kad šalyje yra daug ginklų, likusių po XX amžiaus dešimtojo dešimtmečio karų. Jie taip pat pažymi, kad dešimtmečius trunkantis nestabilumas, atsiradęs dėl konfliktų, ir tebesitęsiantys ekonominiai sunkumai gali išprovokuoti tokius protrūkius.

Vladislavo Ribnikaro mokykla yra pačiame Belgrado centre. Serbijos progimnazijose mokosi 1–8 klasių mokiniai.

Milanas Miloševičius, kuris sakė, kad jo dukra šaudymo metu buvo istorijos pamokoje, televizijai N1 teigė, kad išgirdęs, kas atsitiko, išbėgo į lauką.

„Klausiau, kur yra mano vaikas, bet iš pradžių niekas nieko negalėjo pasakyti, – sakė jis. – Tada ji paskambino ir mes sužinojome, kad jos ten nebuvo.“

„Jis (šaulys) pirmiausia šaudė į mokytoją, o paskui į vaikus, kurie slėpėsi po stalais, – M. Miloševičius citavo savo dukters žodžius. – Ji sakė, kad jis buvo ramus berniukas ir geras mokinys.“

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode