Parama dėkojame




bazpopieziuskaunePopiežius Pranciškus trečiadienį, kitą dieną po to, kai atšaukė kelionę į klimato konferenciją Dubajuje, vadovavo kassavaitinei audiencijai Vatikane, bet sakė, kad vis dar blogai jaučiasi, ir paprašė padėjėjo perskaityti jo pastabas.

Pranciškus, kuriam gruodžio 17 dieną sukaks 87 metai, renginio pradžioje trumpam atsistojo, persižegnojo ir atsisėdo.

Vos girdimu balsu jis pasakė, kad dar nėra pasveikęs, todėl jo skaitoma kalba neskambėtų gražiai. Tada jis padavė išspausdintą kalbą padėjėjui, o pats liko sėdėti.

Antradienį Vatikanas pranešė, kad gydytojai paprašė popiežiaus, kenčiančio nuo kvėpavimo takų problemų, atsisakyti suplanuotos trijų dienų kelionės į Dubajuje vyksiančią Jungtinių Tautų klimato konferenciją COP28. Kelionė būtų prasidėjusi penktadienį, o į Romą pontifikas būtų grįžęs sekmadienį.

Vatikano pranešime apie atšauktą kelionę taip pat sakoma, kad pontifiko sveikatos būklė pagerėjo, tačiau pažymima, kad popiežius serga gripu ir kvėpavimo takų uždegimu.

Pasak pranešimo, Pranciškus, kuris rūpinimąsi aplinka paskelbė vienu iš savo pontifikato prioritetų, norėjo kokiu nors būdu dalyvauti diskusijose Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE). Lieka neaišku, ar savo pranešimą klimato konferencijoje jis perskaitys vaizdo ryšiu, ar dalyvaus kokia nors kita forma.

Vatikanas teigė, kad popiežius su gydytojų prašymu sutiko labai apgailestaudamas.

Anksčiau šiais metais Pranciškus buvo paguldytas į ligoninę trims dienoms, kur buvo gydomas antibiotikais į veną nuo, kaip tada teigė Vatikanas, bronchito.

Vatikanas nurodė, kad šiuo metu sergančiam pontifikui taip pat į veną leidžiami antibiotikai. Sekmadienį per televiziją transliuotame pasirodyme ant jo dešinės rankos buvo matyti tokiam vartojimui skirtas vamzdelis. Lapkričio 25 dieną Romos ligoninėje atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas plaučių uždegimo neparodė, pranešė Vatikanas.

BNS nuotr.: Popiežius Kaune.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode