Parama dėkojame




S. Coe teigia, kad nuomonės dėl rusų lengvaatlečių artimiausiu metu nekeis

nekeisPasaulio lengvosios atletikos prezidentas Sebastianas Coe (Sebastianas Kou) pareiškė, kad artimiausiu metu nekeis savo požiūrio į Rusijos sugrįžimą į besivaržančių sportininkų gretas.

Visiems Rusijos ir Baltarusijos sportininkams uždrausta dalyvauti lengvosios atletikos varžybose artimiausioje ateityje nuo Maskvos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį. Tai apima ir galimybę varžytis kaip neutraliems.

Tarptautinės sporto organizacijos laikosi labai skirtingų pozicijų dėl leidimo Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti varžybose, kol tęsiasi karas Ukrainoje.

Tarptautinis olimpinis komitetas teigia, kad dar nepriėmė sprendimo, ar rusai galės dalyvauti kitų metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, tačiau rekomendavo sugrąžinti juos į varžybas.

Ši pozicija federacijų buvo sutikta nevienareikšmiškai, o S. Coe vadovaujama Pasaulinė lengvosios atletikos federacija yra viena iš griežčiausiai pasisakančių prieš jų sugrįžimą, jei konfliktas tęstųsi.

„Buvau sportininkas, galėjau ruoštis saugiai ir užtikrintai savo gimtajame mieste. Kai reikėjo, galėjau išvykti į užsienį, – sekmadienį sakė S. Coe spaudos konferencijoje, skirtoje pasaulio lengvosios atletikos čempionato Budapešte pabaigai. – Neįsivaizduoju, ką turi patirti Ukrainos sportininkai, susidūrę su tokiu kontekstu.“

Pasaulinė lengvosios atletikos federacija įsteigė gerovės fondą, todėl Ukrainos sportininkai gali treniruotis stovyklose Turkijoje, Portugalijoje ir Italijoje, teigė S. Coe.

„Neseniai stadione pristatėme tam tikrą įrangą, kuri, žinoma, buvo sunaikinta kartu su daugeliu kitų dalykų. Tai kuklus indėlis. Tai netoleruotina situacija, todėl artimiausiu metu savo nuomonės nekeisiu“, – sakė jis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode